Skip to content

Guided Imagery and Music

Personal tools
You are here: Home » GIM Selskabet » Små containere i GIM - Workshop i Selsabet 2004

Små containere i GIM - Workshop i Selsabet 2004

Document Actions
Selvbilleder En workshop om "små containere" i GIM-behandling

Vi vil præsentere nogle af de ideer om "Music and Imagery", som første gang blev introduceret på GIM-konferencen i Krummendeich i 2002 af Frances Goldberg og Lisa Summer.

Den klassiske GIM musik med fokus på transformation er ofte for udfordrende for klienter på f.eks. behandlingsinstitutioner .

Derfor er der de sidste år udviklet en GIM-variant med udgangspunkt i behovet for en støttende tilgang: Metoden kaldes Music and Imagery, og adskiller sig fra den oprindelige GIM-form ved at musikudvalget er begrænset til musikstykker med stort holding-potentiale og forudsigelighed, ligesom udvalgte musikstykker fra new age-musikken kan anvendes.

Der arbejdes med korte guidede rejser og suppleres med talk-over, tegning, skrivning m.v. evt. med musikledsagelse. Hertil knytter sig forskellige muligheder for en mere støttende eller fokuseret guidning, der hjælper klienter til at kunne fastholde opmærksomheden, ligesom angst eller negative flashbacks kan forebygges.

I workshoppen vil vi videregive nogle af vores erfaringer fra GIM-arbejde med denne metode med klienter på hospice, på ungdomspsykiatrisk ambulatorium og i en terapigruppe for traumatiserede flygtninge.

Vi vil afprøve forskellige formater og musikstykker i praksis, så alle får prøvet det på egen krop. Herefter vil vi i et fælles forum dele oplevelserne og diskutere forskelle i oplevelsen af formaterne ved brug af new age og ved brug af klassisk og anvendeligheden af metoden generelt.

Workshopholdere:

Pernille Schwartz, musikterapeut

Bolette Beck, musikterapeut

Dato: 21. november 2004, kl. 13.00-17.00

Created by bo
Last modified 2005-11-13 21:08
 

Powered by Plone

This site conforms to the following standards: